Cum să faci spatele mare

Bărbații își doresc un corp atletic și rup fiarele la sală ca să arate ca zeii din Olimp. Ca să fii puternic trebuie să ai picioarele, spatele mare și pieptul antrenate cu greutăți mari. Pe internet o să găsești zeci de metode de antrenament pentru toate grupele musculare. Eu o să iți explic azi de ce tractiunile sunt recomandate dacă ți-ai pus vreodată întrebarea cum să faci spatele mare?

Toți am fost începători. Nimeni nu a reușit să facă 10 sau 20 de tracțiuni la primul antrenament. Cei care sunt la început în sala de forță se feresc să facă tracțiuni pentru că au impresia că toată lumea se uită la ei. Chiar dacă poți să faci doar 3 sau 5 tracțiuni într-o serie, nu e nicio rușine. Nu toți avem o genetică bună și un spate puternic de la natură. Așa că o să bagi câte 3 tracțiuni cât mai multe serii.
Dacă nu poți să faci nici măcar o tracțiune, nu e niciun fel de problemă. Încearcă să rămâi cât mai mult timp agățat de bară și spatele va deveni mai puternic cu fiecare zi care trece.

Un antrenament bun pentru cei mai avansați este cel in care pauzele sunt mici. Începi cu 10 tracțiuni, apoi pauză 10 secunde și apoi bagi 9 tracțiuni. Urmează o pauză de 10 secunde și apoi 8 tracțiuni. Iar pauză de 10 secunde, urmată de o serie de 7 tracțiuni. Tot așa până ajungi la o tracțiune.
Faci pauză un minut și apoi faci tracțiuni în ordine crescătoare. Începi cu o tracțiune, pauză 10 secunde, 2 tracțiuni, pauză 10 secunde, 3 tracțiuni, pauză 10 secunde. Și tot așa până ajungi la 10 tracțiuni. Este un antrenament de anduranță, dar foarte bun pentru un spate mare.
Dacă esti puternic poți începe cu 20 de tracțiuni.

Sunt multe variante de tracțiuni pentru un spate mare. Ar fi bine să alegi tractiunile care ți se potrivesc. Unii preferă să facă aceste exerciții pentru spate cu priză largă, alții cu priză apropiată. Dacă nu iți place să lucrezi spate, ar fi bine ca primul antrenament din săptămâna să fie acesta. Astfel miercuri și vineri să te antrenezi alte grupe musculare care sunt pe placul tău.
Spatele poate fi antrenat la sala de forță, în parcare pe o bară pentru bătut covoare, pe o bară de pe un teren de fotbal sintetic, pe orice bară din cartier în afară de cea de gaze naturale sau de apă.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link