Ghidul jocului Empires and Puzzles

Empires and Puzzles

De cateva luni bune, joc Empires and Puzzles pe telefonul mobil si imi place la nebunie, dar nu este asa usor cum pare la prima vedere. Sunt foarte multi romani prezenti in aliantele jocului Empires and Puzzles, dar un ghid complet sau cateva idei de baza nu prea gasesti in limba noastra natala pe Google. Pentru cei care sunt la inceput in acest joc online, dar si pentru romanii cu cateva luni la activ o sa va explic cateva notiuni de baza ca sa avansati rapid.

Notiuni de baza in jocul Empires and Puzzles

Nu bagati bani in acest joc cu gandul ca o sa aveti parte de eroi de 5 stele, care sunt cei mai buni. In alianta in care joc eu, un prieten a bagat cam 3000 lei in cateva luni de zile pana acum si nu i-a picat niciun erou de 5 stele. Asta nu inseamna ca e o regula generala, unii sunt mai norocosi decat altii. Altul din alianta mea joaca de 2 saptamani si i-a picat un erou de 4 stele puternic. Ca in orice joc free, unii baga bani, altii timp in dezvoltarea eroilor. Eu prefer varianta a doua.

O sa folosesc denumirile in limba engleza ca sa fie mai usor de urmarit pentru incepatori. Baza ta sau Base este reprezentata de castel si cladirile importante. Ar fi bine sa nu te grabesti sa cresti nivelul castelului rapid, fara sa construiesti cladirile la acelasi nivel. Daca ai castel de nivel 4, atunci ar fi bine ca cel putin 80% din cladiri sa fie la nivelul 4. Apoi poti sa cresti castelul (in engleza Stroghold) la nivelul 5.

Map este harta unde ataci ca sa faci rost de resurse si capeti experienta pentru a creste nivel dupa nivel. Armata ta este formata din 5 eroi, iar cel din mijloc va fi atacat primul si cel mai des. Acolo ar fi bine sa fie un erou tank, cu defensiva puternica, astfel va rezista cat mai mult atacurilor adverse. Daca eroul din mijloc este si cel care vindeca toata armata, ca Boldtusk, erou de 4 stele, cu atat mai bine.

Totul despre eroii din jocul Empires & Puzzles

Cei mai buni eroi sunt cei de 5 stele, dar sunt si eroi de 4 stele care la nivel maxim pot invinge alti eroi de 5 stele fara probleme. La inceput o sa ai eroi de 2 sau 3 stele, iar pe acestia ar fi bine sa ii alegi in functie de cat de repede se incarca mana lor ca sa atace. Eroii care au la Mana speed – Fast sunt cei mai buni.

Armata ta de 5 eroi trebuie sa fie asezata in functie de adversar. Culorile sunt foarte importante. Verde este mai puternic decat albastru, albastru este mai puternic decat rosu, iar rosu este mai puternic decat verde. Galben si violet sunt dusmani de moarte. Toate aceste informatii le gasiti in timpul bataliilor in stanga sus.

Eroii pot creste de la un nivel la altul in jocul Empires and Puzzles daca sunt “hraniti” cu alti eroi. Este indicat sa cresti eroii pe aceeasi culoare. Ar fi bine sa “hranesti” eroii mari cu 10 eroi mici intr-o singura sesiune. Daca ai un erou rosu, cum ar fi Boldtusk, trebuie sa ii cresti nivelul doar cu eroi de culoare rosie pentru ca poti sa atingi nivele mult mai repede si sa il aduci la maxim.

Ca sa castigi o lupta este bine sa te concentrezi asupra unui singur adversar dintr-un grup de 4. Il omori pe ala si apoi treci la urmatorul, dar in acelasi timp sa ai grija sa tii in viata toti cei 5 eroi ai tai. Pentru asta ai nevoie de Healing Potion de culoare rosie pe care le poti face in cladirea Forge. Acolo mai poti sa iti faci arme de atac cum ar fi Arrow Attack sau Axe Attack care sunt foarte bune impotriva unor adversari puternici.

Sfaturi pentru avansati

Cand ajungi la level 13 Castel o sa ai 3 Training camp unde poti sa produci eroi. Primul training camp sa fie level 13 pentru ca acolo o sa produci eroi de 3 stele des si daca ai noroc eroi de 4 stele. Acestia se fac la sectiunea Elite din Training camp 13. Ar fi bine sa ai un Training camp level 11 unde o sa produci eroi ca sa i hranesti pe cei de 4 stele sau de 5 stele pe care ii ai in echipele de atac.

Cei mai ieftini eroi sunt in sectiunea Extra Low Cost si costa foarte putin – doar 2 recruti si 2000 hrana sau food in limba engleza. Un erou la Extra Low Cost apare o data la 2 ore. Daca ai 2 Training camps de level 11, o data la 12 ore o sa produci 12 eroi gata pregatiti sa fie dati ca “hrana” eroilor mai mari. In acest fel poti sa cresti repede eroii de 4 stele sau de 5 stele.

Ce reprezinta Summon Gate?

Summon Gate este o poarta care iti ofera eroi. Acolo sunt 4 variante: Daily Summon, Epic Troop Summon, Epic Hero Summon si Elemental Summon. Ultima varianta iti ofera sansa de a castiga de exemplu doar eroi de foc, minim de nivelul 3. Nu cheltui cristale pentru a grabi constructia cladirilor. Pastreaza cristale pana ajungi la suma de 300 si apoi intri la Elemental Summon. Daca ai noroc s-ar putea sa iti pice un erou de 5 stele, dar si unul de 4 stele cum e Sabina nu e de neglijat.

Dupa ce ajungi la nivelul 4, poti sa intri intr-o alianta, la fel ca in jocul online Gods and Glory. Sunt foarte multe aliante de romani formate din jucatori puternici, dar si incepatori. Doar trebuie sa gasiti o alianta in care sa va simtiti ca acasa si cu rabdare sa va cresteti eroii.

You may also like...

14 Responses

 1. Mădălin says:

  Un sfat despre vreo tactică pentru war?
  Ce crezi despre setarea echipei defensive cât mai mică posibil pt war?

  • Alin says:

   Eu nu am folosit aceasta tactica. In Alianta mea, un jucator puternic ataca un dusman la fel de puternic si ii distruge acel erou tank, care este in centru. Apoi venim noi si reusim sa invingem acel jucator fara probleme. La War este important ca toata lumea sa foloseasca steagurile pentru ca noi am castigat si la o diferenta de doar 10 puncte.

 2. Pepe says:

  De cate ori poti folosi o echipa in war?

  • Alin says:

   O singura echipa, un singur atac la war. Iti trebuie minim 3 sau 4 echipe bune din 6 ca sa faci puncte multe pentru echipa ta. E indicat sa ataci dusmani care sunt mai slabi ca tine. Ataci jucatori mai puternici doar daca mai au 1 erou sau 2 in viata. Ar fi bine sa pastrezi toti eroii de 3 stele si sa ii faci cat mai puternici pentru ca ei reprezinta baza armatei tale.

 3. Cristina Arsene says:

  Cum poți extragere eroul lunii?

  • Alin says:

   Poti extrage eroul lunii daca prinzi Bonus draw. Asta inseamna cand dai la summon la Atlantis, Valhalla, Elemental, Epic Hero e posibil sa prinzi un Bonus draw si in afara de acel erou de la Atlantis de exemplu sa primesti si eroul lunii. Sansele sunt mici, dar eu am prins intr-o luna un Bonus draw, adica eroul lunii – Jean Francois, erou de 5 stele foarte bun pentru echipa mea. Totul tine de noroc in obtinerea unui erou al lunii.

 4. Valentin Setreanu says:

  Eu joc de un an si vreo cinci luni, am cheltuit cam 350 de euro in tot acest timp, am cheltuit moderat, zic, am 33 de eroi de 5 stele, jumatate luati la TC20! Problema este ca daca nu cheltui bani, nici n-o sa poti concura cu jucatorii buni niciodata, vei face parte dintr o alianta mediocra, fara pretentii la titani mari, acolo de unde vin foarte multe elemente pentru ascensiunea finala a eroilor de 5 stele! Deci, ține de alegerea fiecaruia, ce isi doreste de la jocul ăsta, in fond!

  • Alin says:

   Ajung in curand la TC20. Ai vreo statistica despre cati eroi de 5 stele ai primit in ultimele 6 luni?

 5. Bianca says:

  Ce fac emblemele albastre ?

  • Alin says:

   Acele embleme albastre le folosesti cand un anumit erou este la maxim. Iti recomand sa le pastrezi pentru eroi de 4 sau 5 stele. Aceste embleme albastre cresc atacul, apararea sau viata eroului pe care le pui. Poti sa pui embleme albastre cleric doar pe eroi cleric. Poti sa pui embleme pe un erou de 4 stele si daca ai noroc de unul de 5 stele poti sa le folosesti din nou. Ai un reset emblem, buton rosu, care iti da emblemele inapoi de pe un anumit erou. Sa zicem ca un erou de 4 stele, de exemplu Grimm care are un atac mare, dar are viata si aparare (defense) mai mici. Pui embleme pe el ca sa ii cresti viata si apararea ca sa il faci cat mai puternic si rezistent.

   • Bianca says:

    Okk… multumesc .. mai am o intrebare .. Am 6 costume key si multe loot ticket cum le folosesc ?

    • Alin says:

     5 Costume key le folosesti la Costume Summon. E o poarta portocalie in dreapta sus. Pentru fiecare 5 costume key ai dreptul la un erou cu costum. Loot ticket il folosesti cand nu ai chef de joc si ai nevoie rapid de resurse sau recruti. In loc sa joci tu o anumita provincie, iti da jocul acele resurse si recruti in schimbul unui loot ticklet. Iti recomand Provincia 8, Stage 7 din Sezonul 1 pentru recruti. Ai un buton Auto Win jos in stanga inainte sa inceapa batalia si acolo folosesti Loot tickets.

 6. Utilaje says:

  Salut! Am primit cateva costume, dar nu stiu cum sa le folosesc. Cum sa echipez eroiii…
  Nu pot scrie pe chatul din joc. Ai mai auzit de problema asta cum s-a rezolvat?

  • Alin says:

   Salut. Da click pe eroul pe care vrei sa pui costumul. Sub Talent Grid pe erou scrie EQUIPED. Da click pe o sageata stanga sau dreapta si iti va aparea costumul. Da click pe EQUIP care inseamna ca eroul va purta costumul. Vezi ce trebuie sa duci la max si costumul, nu doar eroul, adica sa il cresti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link