În unele țări, Zâna Măseluță este reprezentată de Ratoncito Perez

În țările unde se vorbește limba spaniolă, nu există Zâna Măseluță, ci un șoarece cu numele Ratoncito Pérez care se ocupă de dinții de lapte ai copiilor. Mi se pare mai plauzibil ca Zâna Măseluță să fie un șoarece pentru că acest animal adună tot felul de lucruri și se poate strecura printre crăpăturile din perete sau dușumea. În plus, Ratoncito Perez e un nume interesant și în limba italiană se poate traduce Topolino, iar în limba franceză Petite souris. Despre Ratoncito Pérez se spune că este foarte deștept și știe să evite pisicile din orice casă sau apartament. Pérez este numele șoricelului în Spania, Argentina și Columbia, iar în Mexic este denumit “el ratón.”

În Africa de Sud, tot un șoarece strânge dinții copiilor și le lasă bani. Și din acești dinți, se povestește că șoarecele face un pian sau mai multe, iar dacă ai dinți stricați, creatorul de clape pentru pian nu poate realiza cele mai bune instrumente muzicale.

În poza de mai sus, realizată la un dentist, se vede clar casa șoarecelui deștept care strânge dințișorii copiilor. Iar această variantă mi se pare mult mai interesantă pentru cei mici decât Zâna Măseluță cu aripi care chiar nu știu pentru ce strânge dinții de lapte.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link