Uber Eats pleaca din Romania

Uber Eats

Din 3 iunie 2020, Uber Eats isi inchide afacerea in Romania. Multi se asteptau ca Uber Eats sa aiba viata lunga la noi in tara, pentru ca am trecut printr-o perioada grea in izolare, lumea a stat acasa si a comandat des mancare. E o piata libera si se pare ca cei de la Glovo se descurca mult mai bine, iar Uber inchide obloanele si pleaca in alte parti.

In plus, datorita pandemiei de coronavirus, multe firme noi au inceput sa deschida afaceri pe aceasta nisa, chiar daca romanii postau cozonaci, clatite sau gogosi facute acasa. E interesant sa faci mancare si sa descoperi retete noi, dar nu o faci zilnic pentru ca iti lipseste antrenamentul specific. Cand iti este foame, comanzi online ce iti doreste inima si ai rezolvat problema.

Uber Eats isi inchide afacerea in mai multe tari printre care: Cehia, Egipt, Romania, Ucraina, Honduras, Uruguay si Arabia Saudita. Aceasta informatie am aflat-o dintr-un mesaj regional trimis de sefii de la Uber.

Comunicatul oficial al celor de la Uber Eats

„După ani de colaborare cu restaurantele locale pentru a oferi soluții de livare de încredere am luat decizia să încetăm activitatea din 3 iunie. Suntem triști că Uber Eats iese din România, dar suntem deciși să continuăm să servim comunitatea prin Uber Rides. Prioritatea noastră principală este să micșorăm impactul negativ asupra agajaților, dar și asupra restaurantelor partenere, precum și asupra clienților finali. Vrem să mulțumim întregii comunități Uber Eats din România pentru tot sprijinul acordat”.

De ce pleaca aceasta firma de livrare din Romania?

Gigantul de ridesharing Uber Technologies a raportat pierderi nete de 2,9 miliarde dolari în primul trimestru din 2020, la venituri totale de circa 3,54 miliarde dolari, potrivit CNBC.

Acţiunile companiei au scăzut iniţial după anunţ, însă au crescut ulterior când CEO-ul Uber, Dara Khosrowshahi, a spus că este optimist cu privire la volumul de curse în creştere – după o scădere bruscă în aprilie. Astfel, acţiunile Uber Technologies au închis şedinţa de joi la 30,9 dolari per acţiune, în creştere cu 11%, la o capitalizare de 53,4 miliarde dolari.

Dupa ce pleaca Uber Eats, in Romania vor ramane Foodpanda, Takeaway si Glovo, plus alte zeci de firme mici care se ocupa cu livrari la domiciliu sau food delivery cum le place sa zica celor care se sterg des de limba engleza la gura.

In orasul meu, exista cateva restaurante care fac asta lejer si cu rezultate remarcabile, asa ca nu o sa plang cu lacrimi de crocodil disparita Uber din piata livrarilor la domiciliu.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link