5 lucruri inedite pe care nu le știai despre filmul Tombstone

tombstone

Filmul Tombstone este un western clasic din 1993, cu Kurt Russell, Val Kilmer și Sam Elliott. Este unul dintre cele mai bune filme despre Vestul Sălbatic, inspirat din fapte reale: răfuială de la O.K. Corral din 26 octombrie 1881, în Tombstone, Arizona. Atunci s-au împușcat de la distanță mică(2 metri) un grup de bandiți cu oamenii legii. In ziua respectivă, pistolarii din banda Cowboys era formată din Billy Claiborne, Ike și Billy Clanton, Tom și Frank Mclaury, iar cei care apărau legea erau Marshal Virgil Earp, Morgan Earp, Wyatt Earp și Doc Holliday. S-au tras peste 30 de gloanțe în 30 de secunde. Nu vreau să vă povestesc ce s-a întâmplat în acea zi pentru că poate doriți să vedeți această scenă memorabilă.

5 lucruri inedite pe care nu le știai despre filmul Tombstone

1. Multe din replicile lui Doc Holliday, interpretat de Val Kilmer, au fost preluate din citate oferite de un ziar din acea epocă. Expresia: “You’re a daisy if you do” a lui Doc Holliday nu este scrisă de vreun scenarist. Chiar astea au fost cuvintele lui Doc când a fost provocat de un pistolar în stradă: “I got you now Doc, you son of a bitch!”

2. În ultimele scene din film, când Doc este pe patul de moarte din cauza tuberculozei, Val Kilmer a cerut să fie așezat pe o bucată mare de gheață ca să tremure și să aibă convulsii pe bune.

3. Powers Boothe, care îl interpretează pe Curly Bill Brocius și Paula Malcomson (Allie Earp) vor juca împreună într-un alt western de succes: Deadwood.

4. Într-o scenă din Tombstone, Wyatt Earp este pe peron în fața unui tren și îi spune lui Ike Clanton următoarele: “You tell em’ I’m comin’, and Hell’s comin’ with me!”. Trenul are numărul #5150 care în codul poliției din California înseamnă persoană nebună.

5. Mustățile actorilor au fost pe bune. Așa purtau bărbații în Vestul Sălbatic în acei ani, iar Kurt Russell, Val Kilmer și Sam Elliott au vrut să fie credibili din toate punctele de vedere.

Sursa poza Uproxx

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link