Ne intoarcem la natura

Au trecut multi ani de cand nu am mai renovat apartamentul in care stau. Totul parea invechit, gri si dezolant. Nu mai era viata in acel apartament, mobila si parchetul erau vechi si chiar si peretii parea ca au ramas in vremea comunismului de dinainte de 1989, iar primul gand a fost sa ma intorc la natura. Intr-o zi m-am hotarat cu fratele meu ca e timpul sa facem o schimbare si am inceput renovarea totala a apartamentului. Discutia cea mai aprinsa intre noi 2 a fost ce punem pe jos, eu doream parchet, iar fratele meu gresie in dormitoare. Avea aceasta conceptie pentru ca a stat multi ani in Spania si acolo vremea este foarte calda, chiar si iarna nu prea simti frigul. Pe timpul verii soarele este foarte puternic, iar gresia este recomandata pentru apartamentele de acolo.

Noi traim insa in Romania, unde iarna pot fi chiar si -15 grade C pe timp de noapte, iar parchetul laminat tine de cald, mai ales daca ai si centrala electrica si mentii temperatura in apartament la cote inalte. Unii prefera sa puna gresie si incalzire sub ea, eu sunt mai de moda veche si prefer un parchet de calitate pus de profesionisti care se muleaza pe camerele in care imi fac veacul.

Dupa cateva luni de zile de nervi pentru ca nu este niciodata usor sa renovezi un apartament (intarzie des meseriasii, nu gasesti mereu aceleasi materiale, nu te ajuta vremea) am reusit sa avem o locuinta asa cum ne-am dorit. Fratele meu a pus gresie in dormitorul lui, dar cu aspect de parchet laminat care arata foarte bine cand primele raze de soare patrund in camera. Eu am ales un parchet de culoare putin mai deschisa in dormitorul meu, iar in sufragerie de culoare mai inchisa. Balconul are geamuri de sus pana jos, iar lumina patrunde in toata casa prin sufragerie care pare enorma acum.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link