Stiri de la Campionatul Mondial de fotbal feminin

fotbal feminin

Fotbalul feminin a crescut frumos in ultimii ani, iar numarul mare de spectatori de la Campionatul Mondial din Franta 2019 demonstreaza ca lumea urmareste cu atentie acest sport. In afara de suporterii de pe stadioane, fanii acestui sport se inghesuie in fata televizoarelor. La partida dintre tara gazda si Coreea de Sud (scor 4-0), televiziunea franceza TF1 care a transmis partida a obtinut un nou record de audienta pentru un meci de fotbal feminin: 10 milioane de telespectatori.

Punct final in faza optimilor de finala ale Campionatului Mondial de fotbal feminin din Franta, o runda in care nu au existat mari surprize. Iata cateva detalii pe care probabil nu le stiati despre aceasta faza a competitiei.

Allana Kennedy – australianca este prima fotbalista(si singura pana acum) de la acest Campionat Mondial care primeste direct cartonasul rosu. S-a intamplat in minutul 104 al duelului dintre Australia si Norvegia din optimile de finala.

Norvegia – Australia – a devenit prima optime de finala din istoria Cupei Mondiale care se incheie dupa executarea loviturilor de departajare.

Odata cu victoria in fata formatiei de la Antipozi, Norvegia revine pentru prima data dupa 12 ani in sferturile de finala ale competitiei

Anglia – ajunge a patra oara la rand in sferturile de finala. Pana acum a pierdut de doua ori in aceasta faza a intrecerii si a castigat o data, acum 4 ani, cand s-a calificat in semifinale

Franta 2-1 Brazilia – prima optime de finala din istorie care se incheie dupa prelungiri.

Amandine Henry – prima jucatoare care inscrie un gol decisiv in reprizele de prelungiri ale unui meci din optimile de finala.

Italia – a ajuns la prima calificare in sferturile de finala ale competitiei dupa 28 de ani.

Olanda – la a doua participare la Cupa Mondiala, selectionata orange ajunge in sferturile de finala ale competitiei, eliminand fosta campioana mondiala din 2011, si finalista acum 4 ani, Japonia.

Norvegia si Anglia se vor intalni a doua editie consecutiv in faza eliminatorie a Cupei Mondiale. In urma cui 4 ani Anglia s-a impus in optimi.

Cele mai bune marcatoare ale turneului raman Alex Morgan si Samantha Kerr, cu cate 5 goluri, urmate de Cristiane si Ellen White, cu 4, iarRenard, Girelli, Lloyd, Hermoso, Daebritz si Rapinoe.

Iata tabloul complet al sferturilor de finala:

27 iunie 2019

Norvegia – Anglia

28 iunie 2019

Franta – Statele Unite ale Americii

Italia – Olanda

29 iunie 2019

Germania – Suedia

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link