Unai Emery este noul antrenor al echipei Arsenal

Unai Emery

Unai Emery are un palmares bogat ca antrenor în Europa. A câștigat campionatul cu PSG în acest sezon cu 93 de puncte, la diferență mare de AS Monaco care a strâns doar 80 de puncte și de ocupanta locului 3, Lyon care a adunat doar 78 de puncte. Unai Emery a câștigat de 3 ori la rând Cupa Europa League cu Sevilla în 2014, 2015 și 2016, dar în Champions League s-a oprit cu PSG în sferturi și optimi în ultimele două sezoane.
Noul antrenor al echipei Arsenal a fost la Almeria în perioada 2006–2008, apoi la Valencia între anii 2008–2012 și între 2013 și 2016 a condus destinele echipei Sevilla și a făcut-o foarte bine cel puțin în cupele europene.

De mult timp, echipele din Spania domină cupele europene pentru ca în fiecare an există o câștigatoare de Europa League sau Champions League din La Liga. Chiar și anul ăsta, echipa care a câștigat Europa League este Atletico Madrid, iar în finala Champions League este Real Madrid care va încerca să câștige trofeul împotriva echipei Liverpool.
În finala Europa League, Atletico a avut 2-0 în minutul 49 prin golurile marcate de Antoine Griezmann în poarta celor de la Marseille. Dacă ești condus cu 2-0 de Atletico, nu mai ai cum să întorci meciul. Iar Unai Emery a pus umărul la acest succes al fotbalului spaniol în Europa din ultimii ani.

Sper că fanii lui Arsenal să fie răbdători cu Emery pentru ca este un proiect important. Și sunt curios dacă Unai va reuși să transforme apărarea echipei Arsenal într-o fortăreață, pentru că în ultimii ani, defensiva tunarilor a fost punctul slab al echipei.
Cred că echipa va fi mai organizată cu spații mai mici între atac și apărare. Va fi un nou sezon interesant în Premier League pentru că acolo sunt unii dintre cei mai buni antrenori din lume.

Sursa poza independent.ie

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link