A cazut reteaua Orange prin toata tara

reteaua Orange

A cazut reteaua Orange prin toata tara, iar eu am aflat dupa mult timp. Exista o lipsa de comunicare intre cei care se ocupa de reteaua Orange si clientii lor. Daca cei care lucreaza ar fi dat un sms de atentionare tuturor celor care aveau probleme ca sa ii contacteze pe cei dragi, nu ar mai fi trecut prin emotii. Eu nu am mai putut sa efectuez sau sa primesc apeluri, nu am putut sa trimit mesaje text, doar puteam sa intru pe Facebook sau pe alte retele de socializare pentru ca am o retea buna de wi-fi in apartament.

Prin ce peripetii am trecut cand a picat reteaua Orange in toate zonele importante din Romania?

La un moment dat, mi-a aparut cartela lipsa in telefonul meu mobil. Am crezut ca am o problema cu iPhone10 sau cartela este demagnetizata. Am facut tot ce depinde de mine ca sa pot sa folosesc mobilul in aceasta retea de telefonie.

Am facut update la iPhone 10. Am intrat la Configurari – General – Actualizare software. Am asteptat vreo 30 de minute si apoi telefonul meu era la zi cu actualizarile. Cand faceti aceasta miscare ar fi bine ca mobilul sa fie la incarcat si intr-o retea wi-fi ca sa nu se inchida din lipsa de baterie.

Nu s-a intamplat nimic dupa pentru ca imi aparea in continuare cartela lipsa. Am oprit si repornit telefonul mobil, apoi am intrat la Configurari si click pe Mod Avion. Am asteptat cateva minute si am renuntat la Mod Avion, dar problema tot nu a fost rezolvata.

Am inchis mobilul, am scos cartela si apoi am introdus-o din nou, fara niciun rezultat. Chiar nu stiam ce sa mai fac si am intrat pe Google ca sa caut rezolvarea acestei probleme spinoase.

Pana la urma am vazut un mesaj de la Orange pe Facebook in care anuntau ca au probleme si ca se vor rezolva rapid. Comunicatul suna cam asa:

Pentru moment unii dintre clienți întâmpină dificultăți în accesarea serviciilor noastre. Tehnicienii noștri lucrează deja la remedierea situației în cel mai scurt timp. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă cerem scuze pentru neplăcerile create. Vă ținem la curent pe măsură ce avem noutăți.

Problema nu era de la cartela mea pre-pay, ci de la operatorul Orange care inca nu a invatat ca este foarte importanta comunicarea cand apare o situatie grava. Unii au spus ca cei de la Orange au incercat 5G ca sa vada cum se misca si asta a provocat caderea retelei de telefonie mobila.

Ce faci daca ai o cartela care nu mai functioneaza?

Te duci la operatorul tau de telefonie mobila – Orange, Vodafone, Digi etc si ii spui ce problema ai. Iti va clona cartela indiferent daca esti pe abonament sau pre-pay. Dupa vreo 10 minute o sa ai o cartela functionala si totul va fi in regula, fara sa dai vreun ban in plus. Cel putin la Orange, schimbarea cartelei pre-pay a fost gratis. E posibil ca in viitor sa ceara buletinul sau cartea de identitate din cauza unei legi prin care nu mai poti cumpara cartela pre-pay doar daca ai buletinul la tine.

Eu nu sunt de acord cu aceasta lege, dar pentru ca traiesc in Romania, trebuie sa ma supun legilor acestei tari.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link