Ce inseamna 5G

ce inseamna 5G

Daca ti-ai pus intrebarea ce inseamna 5G, ai ajuns unde trebuie pentru ca in acest articol o sa iti explic totul despre aceasta tehnologie. Unii cred ca 5G reprezinta un fel de 4G, dar putin mai rapid, insa se inseala. Noua tehnologie va fi de 20 de ori mai rapida ca 4G si 5G va fi revolutionar din toate punctele de vedere. Va conecta telefoane mobile, masini care nu mai au nevoie de sofer, frigidere, televizoare, masini de spalat etc. Absolut tot ce aveti electronic prin casa va putea fi conectat prin 5G. Aceasta noua tehnologie va folosi unde de frecventa inalta, care ofera viteza si latime de banda mai mari.

Viteza de descarcare cu 3G, 4G si 5G

Ca sa descarci un film de 2 ore de pe internet cu 3G iti va lua 26 de ore, cu 4G va dura 6 minute, iar cu 5G timpul de descarcare va fi de 3.6 secunde. In acest domeniu nu este importanta doar viteza de descarcare pentru ca 5G va fi ca in filmele SF. Orasele vor fi interconectate, un doctor va putea face o operatie de la capatul celalalt al lumii prin video, convorbirea telefonica nu se va mai intrerupe, la fel videoclipurile pe care le urmaresti nu se vor mai bloca niciodata.

De ce e razboi economic intre SUA si China?

Aceasta noua tehnologie a pus paie pe foc in razboiul economic dintre SUA si China pentru ca sunt foarte multi bani la mijloc. Daca SUA va fi prima tara care are aceasta tehnologie, va crea peste 3 milioane de locuri noi de munca si va genera peste 500 de miliarde de dolari pentru produsul intern brut. Daca specialistii din China vor reusi sa ofere prima oara aceasta tehnologie 5G, atunci toate aceste cifre vor fi obtinute/afisate de Guvernul din China.

Totul este legat de putere. Daca o tara are aceasta tehnologie si o ofera intregii lumi, apoi are acces la tot ce va face lumea in mediul online. Iar spionajul economic face parte din viata noastra de ani de zile. Acum, cea mai buna tehnologie pentru 5G este realizata de o companie chineza Huawei. Intreaga lume se teme de spionajul chinezilor, dar daca americanii vor detine primii aceasta tehnologie si o vor imprastia pe tot globul, credeti ca vor sta cu mainile in san sau vor arunca o privire prin mailul tau sau ce anume ai dubios prin casa?

Problema majora a americanilor este ca Huawei este cu cativa pasi inaintea lor in ce priveste 5G. Presedintele SUA, Trump a dat un ordin prin care firmele americane nu mai pot folosi echipament de telecomunicatii din China si nu vor avea voie sa trimita procesoare sau chipset-uri catre Huawei in special. Trump ii acuza pe chinezi de spionaj, iar firmele mari din SUA s-au comportat exact cum a fost ordinul presedintelui.

Cand se lanseaza aceasta tehnologie?

5G se va lansa in 2020, dar altii spun ca putin mai devreme, chiar in 2019. In Romania, nu cred ca se va lansa in 2020 pentru ca in primul rand firmele de telefonie mobila trebuie sa plateasca o taxa catre Guvern pentru 5G, iar aceasta nu este deloc mica. Apoi trebuie sa asteptam sa se elibereze spectrul de frecvente si ramane de vazut cand Romania se va alinia la tot ce reprezinta tehnologie moderna in viitorul apropiat.

Sursa poza www.t3.com

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link