Cum sa ai o viata buna?

viata buna

Ca sa ai o viata buna ar fi bine sa citesti acest articol cu niste sfaturi simple si la obiect. Sunt momente in care ai nevoie de o decizie rapida si nu stii ce sa faci. Nu o sa intru in detalii filozofice despre viata, dar o sa iti prezint cateva idei care poate te vor ajuta in viitor.

10 sfaturi pentru o viata buna

Daca ai de facut un lucru important intr-o zi, ar fi bine sa il scrii pe o bucata de hartie. Apoi faci o poza cu telefonul mobil, iar urmatoarea miscare este sa pui poza ca screensaver in acea zi. De fiecare data cand o sa deschizi mobilul, poza cu acel lucru important va aparea mereu.

Daca esti la computer si inchizi din greseala un tab, sa nu iti faci griji. Poti sa dai CTRL+SHIFT+T si tab-ul pierdut se va deschide din nou.

Incearca sa nu faci afaceri cu prietenii apropiati. Din cauza banilor multe relatii de prietenie s-au distrus. Prietenii buni si banii nu se amesteca niciodata. O greseala majora este sa bagi in afacerea ta pe nevasta sau iubita ta. O viata buna se poate construi in afaceri si fara cei apropiati.

Daca verifici cauciucurile la un PECO si bagi aer in ele pentru ca pleci intr-o calatorie lunga, nu uita de roata de rezerva. In timp, aerul din roata de rezerva iese putin cate putin si nu se stie niciodata cand o sa ai pana, mai ales pe drumurile din Romania.

Daca esti urmarit cand urci pe scarile din blocul tau, nu astepta sa ajungi la etajul tau. Ar fi bine sa te opresti la etajul 1 sau 2 sa scoti cheile din buzunar ca si cum ai locui acolo. In acelasi timp, cand esti in fata usii vecinului, sa te uiti cu coada ochiului la omul dubios care te urmarea. In cele mai multe cazuri, va trece pe langa tine pentru ca elementul surpriza nu mai exista.

Ganduri despre trecut, prezent si viitor

Daca ai ganduri negre despre trecut sau viitor incearca sa te concentrezi doar in prezent si ce poti face in aceste momente. Trecutul nu il mai poti schimba, iar deciziile bune sau rele de acum o luna, 2 ani sau mai mult nu mai conteaza. Nu are rost sa iti faci griji pentru o anumita problema din viitor de genul o sa cad examenul la facultate sau o sa raman fara locul de munca. Daca vrei o viata buna, sa iti faci griji doar in momentul in care intervine acea problema, nu inainte. S-ar putea sa nu cazi examenul la facultate sau sa nu iti pierzi locul de munca niciodata, iar tu iti faceai griji pentru o problema inexistenta.

Daca esti la un meci de fotbal sau concert foarte aglomerat si vrei sa treci prin multime, ar fi bine sa urmaresti o persoana din fata ta. Ea iti va deschide drumul, iar tu nu vei mai deranja pe toata lumea.

Daca esti timid incearca sa vorbesti cu strainii. S-ar putea sa treci peste emotii. Socializarea este foarte importanta. Poti sa inveti multe din strada, dintr-un bar, intr-o sala de forta sau intre oameni de afaceri.

Ai grija cu cine vorbesti la mobil. S-au dat multe tepe in ultima vreme. Unii te suna si zic ca sunt de la banca ta sau de la operatorul de telefonie mobila si ai castigat nu stiu ce premiu.

Invata pe de rost numerele de mobil ale parintilor si ale prietenilor apropiati. Nu se stie cand ramai fara baterie la mobil sau iti este furat telefonul.

Daca iti cere cineva o tigara in strada, ar fi bine sa nu spui: Nu fumez! Poti sa zici ca te-ai lasat de tigari, iar fumatorul de langa tine te va aprecia. Suna mai bine pentru amandoi. Nu crezi?

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link