Am sters TikTok din mobil

TikTok

Mi-am facut cont TikTok acum 6 luni ca sa sa fiu la curent cu noile tendinte ale tineretului din Romania. Am dat peste cateva clipuri video misto, cateva glume bune, in rest multa ura intre useri, femei care isi arata aproape tot, pustani care se lauda cu masini sau ceasuri scumpe, interlopi tatuati care nu ar trebui sa se afiseze pe retele de socializare si multe altele.

Azi, am sters TikTok de pe mobil pentru ca aplicatia imi spioneaza datele. TikTok acceseaza datele din clipboard. Poate va intrebati ce este clipboard? Este acea parte a memoriei care stocheaza informatii recente precum textele pe care le faceti copy+paste. Poate isi salvezi o parola sau username, iar aceste informatii personale ajung la TikTok, iar eu nu pot sa las usa larg deschisa ca sa intre hotii peste mine in casa.

Cand s-a facut ultima oara actualizarea iOS, s-a descoperit acest incident, iar cei de la ByteDance, firma din spatele acestei retele de socializare pentru tineri, a anuntat ca vor face un update si vor rezolva problema. Sunt doar vorbe in vant, iar eu nu am chef sa isi bage chinezii nasul prin telefonul mobil. Nu sunt paranoic in legatura cu furtul de date, dar nici nu stau cu mainile in san cand aflu ca cineva face pe spionul pe banii si pe muzica mea. Orice alta aplicatie sau orice alt telefon mobil, eu acum am un iPhoneXR care are o baterie buna, care are probleme de securitate nu vor mai fi in posesia mea.

Grupul de hackeri Anonymous a transmis un mesaj clar ca ar fi bine sa stergeti aplicatia celor de la ByteDance. Cei de la Anonymous spun clar si raspicat ca aveti in telefoanele mobile o aplicatie a Guvernului din China care va spioneaza non-stop.

Sunt tensiuni intre India si China, iar TikTok a fost sters din App Store si Play Store pentru utilizatorii indieni. Pe data de 5 mai, in apropierea lacului Pangong, situat la 4.250 de metri deasupra nivelului marii, in statul indian Ladakh, soldatii chinezi s-au opus construirii unui drum militar indian, sustinand ca se afla pe teritoriul lor, deoarece delimitarea frontierei nu a fost niciodata contestata in acest loc. Sunt interzise armele de foc in aceasta zona ca sa nu se ajunga la un conflict militar, dar soldatii din ambele tabere isi impart pumni si picioare, iar altii vin cu bate ca sa isi faca dreptate.

Multi utilizatori din SUA si-au sters conturile, iar problema este destul de serioasa. Daca tu crezi ca este doar o gluma, poti sa razi in continuare pe TikTok, dar eu am luat decizia radicala. Nu vreau sa fiu spionat de nimeni.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link