Totul despre hashtag-uri

hashtag-uri pentru Instagram

Dacă ai cont pe Instagram, ai auzit cu siguranță despre hashtag-uri. Să zicem că îți place să călătorești, să vezi lumea în toată splendoarea ei și dacă ești în căutare de locuri exotice, atunci ar fi bine dai search hashtag travel sau travelblogger pe rețele de socializare. Doar pentru travelblogger sunt peste 24 de milioane de poze pe Insta în acest moment, iar pentru cei care sunt înnebuniți după pozele alb-negru, hashtag-ul blackandwhite este prezent în peste 110 milioane de postări. Un hashtag are un singur rol: să grupeze toate mesajele de pe un anumit subiect într-o singură căutare, asemenea unei categorii de blog.

Dacă ai un site local unde prezinți evenimente din zona ta, e indicat să ai hashtag-uri legate de websiteul tău și orașul unde locuiești. Dacă ești din Cluj, atunci nu trebuie să lipsească hashtag-ul cu numele orașului. De asemenea ar fi bine să ai un hashtag specific pentru siteul tău. În cazul meu #dincartier se potrivește la fix cu siteul și contul de Instagram.

Dacă postezi pe Facebook, Google+, Twitter, ar fi bine să ai doar 3 sau maxim 5 hashtag-uri pentru că altfel o să dai un semnal că ești disperat după atenție și totul pare o ciorbă românească cu de toate. Dar când vine vorba de Instagram, e indicat să folosiți cât mai multe hashtag-uri, dar care să fie în legătură clară cu postarea prezentată.
Nu poți să pui o poză cu un apus de soare superb pe Insta și apoi să pui hashtag-uri de genul cars, cats, sneakers, food, sport etc.

Deși Twitter nu a prins bine în România, pentru că vedetele de la noi fug de această rețea de socializare că de dracu, e bine să ai un cont acolo. Dacă sunt conferințe despre social media este foarte usor de urmărit un anumit hashtag și toate pozele și textele sunt grupate în același feed. Dacă se întâmplă o tragedie în lume, Twitter este cel mai rapid când vine vorba despre informația la secundă. Iar un hashtag specific este ușor de monitorizat pentru un eveniment nefericit din Europa sau de pe alte continente.

Sursa poza home.bt.com

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link