Keanu Reeves si filmele SF

Keanu Reeves

Keanu Reeves a anuntat ca se lucreaza la filmul The Matrix 4, dar timp de 10 ani, acest actor mare nu a mai jucat in filme SF. Cand spui Keanu Reeves te gandesti la primul film Matrix si la seria John Wick. Eram un pustan cand am vazut prima oara Matrix si scenele de lupta, scenariul, actorii, muzica din film au fost la un nivel inalt. Nu credeam, cel putin atunci, ca va mai exista in viitor un film SF mai bun decat Matrix. Pana a aparut Avengers: Endgame care a devenit numarul 1 in lume la incasari din vanzarea de bilete.

De ce nu a mai jucat Keanu Reeves in filme SF timp de 10 ani?

In aceasta perioada de 10 ani, Keanu a preferat sa puna umarul la realizarea unor filme cu buget redus alaturi de regizorii Nicolas Winding Refn (The Neon Demon) si Rebecca Miller (The Private Lives of Pippa Lee)

Ultimul film din seria Matrix nu a avut incasari foarte mari (bugetul filmului a fost de 150 de milioane de dolari si au incasat doar 130 de milioane de dolari), iar Keanu si-a indreptat atentia catre regizori care nu sunt in top, iar filmele SF nu au mai reprezentat o prioritate pentru el.

In 2013 a jucat si a regizat filmul de arte martiale Man of Tai Chi care a fost foarte bine primit de critici, dar publicul a strambat din nas, iar acest film nu a fost un mare succes. Man of Tai Chi a avut un buget de 25 de milioane de dolari si a obtinut din incasari doar 5 milioane de dolari.

Succesul incredibil al filmului John Wick din 2014, l-a determinat pe Keanu Reeves sa isi indrepte atentia catre filmele cu buget mare. In John Wick, niste mafioti intra in casa lui, ii omoara cainele si ii fura masina, fara sa stie ca omul era un asasin platit. Filmul este o razbunare dusa la rang de arta de un profesionist care nu da inapoi de la nimic.

Sa revenim la filmele SF, in special la Matrix 4 care a fost programat pe 21 mai 2021, dar pentru ca pandemia a lovit in plin Terra, premiera filmului a fost mutata pe 2 aprilie 2022. Carrie-Anne Moss, actrita care a jucat rolul lui Trinity, revine in Matrix 4 alaturi de Neo. Alti actori care vor juca in acest film: Priyanka Chopra Jonas, Ellen Hollman, Neil Patrick, Abdul-Mateen II.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link