Informatii noi despre Gladiator 2

Gladiator 2

Producatorii filmului Gladiator 2 au anuntat ca evenimentele din acest film se vor petrece la 25 de ani de la moartea lui Maximus, dar si a imparatului Commodus, fiul lui Marcus Aurelius. Producatorii au declarat ca actiunea se va desfasura in jurul lui Lucius, care in perioada primului film Gladiator era doar un copil.

Ce s-a intamplat dupa moartea imparatului Commodus?

In filmul Gladiator din anul 2000, Commodus este ucis de generalul Maximus in arena de gladiatori. In realitate lucrurile au stat altfel. Pentru ca a devenit un dictator si s-a incercat asasinarea lui de cateva ori, Commodus nu a mai iesit des in public. In anul 192, amanta lui Commodus, Marcia a incercat sa il otraveasca, dar imparatul a vomitat otrava. Conspiratorii au trecut la planul doi si l-au trimis pe Narcissus, un luptator puternic care l-a strangulat pe Commodus.

In urmatorul an, dupa moartea lui Commodus a inceput un razboi civil intre 5 oameni foarte puternici din Roma care doreau sa fie Caesar, imparat cu puteri depline. Acestia au fost: Pertinax, Didius Julianus, Pescennius Niger, Clodius Albinus si Septimius Severus. Imediat dupa moartea lui Commodus, Pertinax a fost declarat imparat, dar pentru ca urmasul la tron al lui Commodus a dorit sa faca niste reforme, Garda Pretoriana s-a opus acestor schimbari. Pertinax a fost ucis de Garda Pretoriana, o forta militara formata din garzi si folosita de Imperiul Roman pentru paza si securitatea imparatului. Pertinax a fost imparat doar 3 luni.

Didius Julianus a devenit imparat, dar a fost executat de Severus. Acesta din urma a fost recunoscut de Senatul Roman ca imparat, dar Pescennius Niger s-a declarat si el imparat si a izbucnit un razboi civil intre cei 2. Pescennius Niger a pretins tronul imperial ca raspuns la uciderea lui Pertinax si incoronarea lui Didius Julianus, dar a fost invins de catre Septimius Severus si ucis in timp ce incerca sa fuga din Antiohia. Severus l-a pus pe Clodius Albinus imparat si astfel cei 2 au impartit puterea. Astfel, Severus s-a putut concentra pe razboiul civil cu Pescennius Niger, iar Clodius Albinus s-a ocupat de administrarea Imperiului Roman.

Istoria poate oferi multe idei pentru filme de top

Daca producatorii s-ar concentra pe evenimentele dupa moartea lui Commodus, cred ca ar iesi un film de actiune cu razbunari, asa cum a fost primul film Gladiator cu Russell Crowe in rolul principal. Toti am fost alaturi de Maximus cand si-a dus razbunarea pana la capat, chiar daca a platit cu viata.

Sursa poza heyuguys.com

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link