Cei mai buni regizori de filme de groază

regizori filme de groaza

Am doi regizori favoriți când vine vorba despre filmele de groază: John Carpenter și Wes Craven.
Când am văzut prima oară Nightmare on Elm Street regizat de Wes Craven, nu am mai dormit câteva nopți. Nancy, personajul principal, are un coșmar teribil legat de o figură înspăimântătoare care îi va pătrunde în viață. Figura este cea a lui Freddy Krugger care a făcut carieră cu ajutorul celebrelor degete lungi, sub formă de cuțite, de la mâna dreaptă. Robert Englund a jucat magistral rolul criminalului carismatic Freddy Kreuger făcând ca personajul să rămână în istoria cinematografiei.

Nancy descoperă curând că și prietenii ei au coșmaruri asemănătoare, cu același personaj. Când unii dintre cunoscuți încep să moară, Nancy crede că singura cale de supraviețuire este să stea trează. Nightmare on Elm Street este o capodoperă a genului în regia lui Wes Craven cu o idee genială și niște efecte foarte bune pentru vremea lui!
Alte realizări cinematografice de groază ale lui Wes Craven: The Hills Have Eyes, Serpent and the Rainbow, People Under The Stairs, toata seria filmelor Scream.

Cel mai bun film de acest gen al lui John Carpenter este The Thing(1982). Acest maestru al horror-ului a făcut uz de efecte speciale extrem de elaborate, dintre cele mai infricoșătoare făcute vreodată de magicienii Hollywood-ului, lăsând în plan secund povestea în sine și personajele sale.
Filmele de top ale lui Carpenter: The Fog, Halloween, Christine, Prince of Darkness, In The Mouth of Madness, Vampires.

Dar să nu îl uităm pe Alfred Hitchcock. Când am văzut la cinema filmul Birds, am rămas uimit. De atunci nu am mai privit cu ochi buni un pescăruș sau orice altă pasăre care pare inofensivă.
Iar Psycho (1960) a fost primul film în care este prezentat un atac cu armă albă în cinematograf. Erau alte vremuri, iar violența din filmele de azi nu era prezentă, era chiar interzisă. Psycho este considerat primul slasher film și cea mai bună realizare cinematografică a lui Alfred Hitchcock.

Sursa poza brandnewcool.com

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link