Cum sa recuperez banii blocati in bancomat?

bancomat ING

Era o zi de toamna plina de evenimente importante si trebuia sa ajung in mai multe locatii din orasul meu natal. M-am dus la un sediu ING cu cardul meu Revolut ca sa scot o suma de bani. In fata mea la bancomat erau doar 2 persoane, asa ca nu am fost nevoit sa astept mult. Am bagat codul pin al cardului Revolut, am cerut chitanta pentru suma retrasa si ATM-ul a scos sunetul ala specific cand numara banii si ii scoate. ATM-ul s-a incurcat in numaratoare, a uitat de mine, nu a scos niciun ban si eu m-am uitat lung ca mexicanul cand a vazut prima oara girafa.

Era ora 14, intr-o zi lucratoare si in sediul ING erau mai multi angajati. Am vorbit cu o doamna amabila si i-am explicat toata treaba. I-am aratat si dovezile: chitanta din bancomatul ING si contul meu de Revolut din mobil unde scria clar la ce ora a fost facuta tranzactia si ce suma s-a retras din cont. Va recomand sa cereti mereu chitanta din ATM, indiferent ce suma de bani retrageti.

Cum sa recuperezi banii blocati in bancomat?

Daca iti raman banii blocati intr-un bancomat ING trebuie sa suni la numarul de telefon 021 402 83 91. Va raspunde un robot, dar sa nu vorbesti cu el pana nu intra un operator de la ING. Apoi ii explici operatorului ce s-a intamplat: ce suma ai retras, ce card bancar ai folosit (ING sau cardurile altor banci), de la ce sucursala ING ai retras si adresa. Este important sa ii explici si de la ce ATM ai retras in cazul in care sunt mai multe in acea incinta. La mine a fost bancomatul de lei si euro, ultimul din dreapta.

In 5 minute aveam banii inapoi in contul Revolut. Apoi i-am trimis din aplicatia de pe mobil unui prieten ca sa nu mai am probleme pe viitor si acesta i-a retras de la un ATM de la BCR. Asta a fost posibil pentru ca aveam chitanta de la bancomat, desi banii nu ii primisem, plus ca am fost calm si rational in ziua respectiva, iar operatorul ING a fost de mare ajutor.

De ce se blocheaza banii in ATM?

Chiar daca operatiunea de debitare a contului s-a realizat, e posibil sa nu vezi banii in posesia ta. Se poate intampla sa fie o eroare a bancomatului, sa fie o pana de curent sau pur si simplu sa ai ghinion in ziua respectiva. Retragerea de numerar de la un ATM poate deveni un cosmar in aceste cazuri, dar ar fi bine sa stiti ca totul se poate rezolva cu rabdare si calm. Ar fi bine sa retrageti bani de la bancomatele unde aveti cardul, daca ai card BCR, retrage doar de la ATM-urile acestei banci. Este si comisionul mai mic si poti rezolva problema mai repede daca cardul tau BCR este introdus in bancomatul de BCR.

Daca retragi bani folosind un card ING, dar folosesti un bancomat BCR, va trebui sa suni la ambele banci, iar asta nu e nicio placere in Romania unde birocratia a fost dusa la rang de arta.

Vi s-a intamplat sa ramaneti cu banii blocati in ATM? Cum ati rezolvat aceasta problema?

Sursa poza ING.ro

You may also like...

1 Response

  1. Ionut says:

    Buna buna ziua am băgat banii in atm si nu am putut să scot 1400 lei si cand am băgat în doilea atm am scos atunci decat 650 lei va rog sa luati masuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link