De ce nu mai sunt comedii bune?

comedii

Filmele de comedie erau foarte cautate in anii trecuti, dar in ultima vreme foarte rar am mai vizionat o comedie de calitate. Nu stiu daca Bad Boys for Life cu Will Smith, Martin Lawrence se incadreaza aici, dar am ras cu pofta de la inceput pana la final. Este doar o mica insula zambitoare intr-un ocean de filme cu super-eroi, drame, seriale de actiune sau SF.

De ce nu mai avem parte de comedii de calitate?

Un raspuns la aceasta intrebare este ca acest gen, comedia in toate aspectele ei, si-a gasit alte zone unde sa prinda la public: retele de socializare, Netflix, HBO, programe TV etc. In plus, filmele cu super-eroi au inclus comedia, desi la baza sunt creatii cinematografice de actiune care te lasa masca. Thor: Ragnarok si Guardians of the Galaxy sunt exemple foarte bune de filme SF de actiune, dar unde comedia joaca un rol important. Nu este acelasi lucru ca o comedie pur-sange.

In 2014, am avut parte de filme de comedie care au avut un succes nebun la public: Ride Along, 22 Jump Street, Neighbors, The Grand Budapest Hotel, The Interview, Horrible Bosses 2, The Other Woman si Let’s be cops. Dupa anul 2014, filmele de comedie au fost din ce in ce mai putine, iar unele de slaba calitate.

Singurele filme mai recente care le pot considera comedii bune au fost Jumanji, dar in rest e jale in aceasta privinta. Cred ca avem tendinta spre filmele cu suferinta, spre filmele de groaza, desi ar trebui sa zambim mai des.

Dupa al Doilea Razboi Mondial, muzica era plina de viata si oamenii dansau si se bucurau de fiecare clipa. Supravietuitori unui Razboi Mondial stiau ca trebuie sa se distreze. Insa au trecut anii si muzica a inceput sa devina mai putin saltareata. Suferinta a inceput sa isi puna amprenta atat in lumea filmelor si a serialelor, dar si la compozitorilor de hituri care se ascultau la radio. Piesa muzicala Back To Black de Amy Winehouse este printre preferatele mele, dar nu exista niciun strop de bucurie in acest cantec. De parca Amy Winehouse stia cand a compus piesa ce soarta o asteapta. Ne-a parasit si a pasit in lumea umbrelor cand devenise un star in toata regula.

Mi-ar placea sa vad mai putin negru in fata ochilor, sa vad romanii mei care zambesc cand pleaca dimineata la munca, sa ii vad pe parintii mei impacati cu gandul ca au facut tot ce au putut pentru noi, sa imi vad prietenii ca se distreaza mai des, sa ma duc la filme de comedie si sa vad mai mereu paharul plin in viata asta nebuna. Sa nu mai ma intorc la culoarea asta care incepe cu aceeasi litera ca numele meu.

Cateva versuri din piesa Back To Black de Amy Winehouse

He left no time to regret
Kept his d… wet
With his same old safe bet
Me and my head high
And my tears dry
Get on without my guy

You went back to what you knew
So far removed from all that we went through
And I tread a troubled track
My odds are stacked
I’ll go back to black

We only said goodbye with words
I died a hundred times
You go back to her
And I go back to
I go back to us

I love you much
It’s not enough
You love blow and I love pow
And life is like a pipe
And I’m a tiny penny rolling up the walls inside

We only said goodbye with words
I died a hundred times
You go back to her
And I go back to
We only said goodbye with words
I died a hundred times…

You may also like...

4 Responses

 1. Comedia a fost inclusa, adica un film de actiune, un sf, un film romantic, un film horror, au multe scene amuzante, multe glume. La moda fiind acele glume, inside jokes, easter eggs, pe care nu intelege toata lumea.

  Comedii pure nu prea mai sunt si din vina criticilor. Anii precedenti, zmeura de aur avea nominalizari doar dintre comedii, cu Adam Sandler in frunte. Acum multora le e teama sa faca comedie pura.

  • Alin says:

   Nu m-am gandit ca zmeura de aur s-ar putea sa influenteze numarul comediilor din ultimii ani. Stiu ca esti un specialist in filme bune, asa ca merg pe mana ta si pe aceasta informatie importanta.

 2. Jo says:

  Sunt usor sceptica, dar am auzit ca Miami Bici ar fi o comedie spumoasa. Nu l-am vazut inca, asa ca nu pot sa-ti impartasesc propria impresie.

  • Alin says:

   Trebuie sa il vad la cinematograf. Se pare ca este cel mai vizionat film romanesc de la Revolutie pana acum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link