Totul despre Revolut și Monese

revolut

Ce sunt Revolut și Monese?
Revolut și Monese sunt două servicii de banking online care pot fi folosite și în viața de zi cu zi, în mediul offline. Printre avantajele acestora se numără faptul că în multe cazuri nu există comision de tranzacție, pot fi folosite aproape oriunde în lume și nu pot fi urmărite de recuperatorii de bani (așa cum se întâmplă în cazul cardurilor la băncile fizice).

Cât de precise sunt informațiile din acest articol?
Având în vedere că am conturi la Revolut și Monese înseamnă că scriu din experiența personală cu aceste două bănci ale internetului, astfel că informațiile pe care le veți găsi în acest articol sunt cât se poate de precise. Practic sunt atât de mulțumit de Revolut și Monese încât vreau să împărtășesc cu voi cât mai multe informații despre acestea, iar dacă la final încă aveți vreo curiozitate… îmi puteți lăsa întrebările în secțiunea de comentarii de sub articol, iar eu voi răspunde fiecăruia dintre voi.

Cum funcționează Revolut și Monese?
Deși ambele sunt bănci ale internetului (ce au totodată și serviciul de emitere carduri fizice, pe care le putem folosi aproape oriunde în lume), tot este nevoie de o verificare a identității. Informațiile sunt necesare pentru a nu exista o persoană cu mai multe conturi. Adică Revolut și Monese pun la dispoziție niște servicii gratuite și nu vor ca oamenii să facă abuz de lucrul acesta. Așadar solicită două acte pentru verificarea identității: carte de identitate și pașaport SAU carte de identitate și permis de conducere. De ce două documente? Pentru că unii oameni pot găsi sau pot fura cărți de identitate ale altor oameni, iar Revolut și Monese își doresc să prevină crearea unor conturi cu actele altor persoane, astfel că cer două documente.

Despre Revolut:

totul despre Revolut

• Este o aplicație prin care poti sa trimiti bani in strainatate fara comisioane sau taxe. Fondurile din Revolut nu pot fi urmărite de diferite instituții din Romania.
• Contul creat dispune de IBAN in Euro, astfel că puteți cere oamenilor să vă facă anumite plăți chiar în acest cont.
Puteți face orice plată din contul Revolut, inclusiv să plătiți consumația la un restaurant. Este practic un fel de portofel online (ca să nu umblați cu cash la voi și totodată să nu aveți cont la una din băncile clasice de la noi).
• Pentru logarea în cont nu este nevoie de adresă de e-mail sau alte date personale. Logarea se realizează fie printr-un cod de 4 cifre, fie prin amprentă (la smartphone-urile care dispun de funcția asta).

• Contul este disponibil in mai multe monede: euro, dolari, lire sterline, lei. Dar se aude că pe viitor s-ar putea ca Revolut să pună la dispoziția utilizatorilor și IBAN-uri pentru conturi în lei.
• Aplicația Revolut este gratuită, dar are și câteva funcții Premium care se plătesc (doar de cei care își doresc acele funcții).
• Puteți atașa un card contului Revolut. Cardul se emite contra sumei de 26,99 lei.
• Puteți retrage bani din PayPal în contul Revolut fără să se mai aplice comision la retragere. În mod normal, dacă aveți card la una din băncile din România, se percepe un comision de retragere de 2 euro (ceea ce înseamnă 200 de euro dacă realizați 100 de retrageri într-un an). Eu am retras bani din PayPal în contul Revolut și pot confirma că nu a fost aplicat comision de retragere, banii ajungând cam în decurs de două zile.

Înregistrează-te cu linkul meu și primești 44 RON după prima achiziție cu cardul tău Revolut gratuit

• Contul Premium de la Revolut costă 29,99 lei pe lună sau 300 lei pe an (și salvați 16% din suma totală), beneficiile fiind:
1. Suma maximă pe care o retrageți de la bancomat fără comision crește de la 200 euro la 400 euro.
2. Aveți card gratis care ajunge la voi în 3 zile.
3. Aveți asigurare medicală dacă vă place să călătoriți în străinătate.
4. Carduri de cumpărături online de unică folosință.
5. Prioritate în caz că aveți vreo problemă și sunați la Suport Revolut.
6. Card metalic unic în lume.

Despre Monese:

totul despre Monese

• Este tot o aplicație pentru smartphone prin intermediul căreia poti obtine un cont bancar, chiar daca nu ai o adresa stabila in UK sau Europa. Monese este folosit des de imigranti din multe tari.
• Contul creat dispune de IBAN dedicat in euro, astfel că puteți cere oamenilor să vă facă anumite plăți chiar în acest cont.

Puteți face orice plată din contul Monese, fie că e vorba de cumpărături la supermarket sau de achitarea biletelor la cinema. Este practic un fel de portofel online (ca să nu umblați cu cash la voi și totodată să nu aveți cont la una din băncile clasice de la noi).
• Pentru logarea în cont nu este nevoie de adresă de e-mail sau alte date personale. Logarea se realizează fie printr-un cod de 5 cifre, fie prin amprentă (la smartphone-urile care dispun de funcția asta).

• Aplicația Monese este gratuită, dar are și câteva funcții Premium care se plătesc (doar de cei care își doresc acele funcții).

Primești 25 €, cadou de bun venit, atunci când deschizi un cont Monese și faci prima tranzacție cu cardul! Folosește codul FLORI517. Descarcă aplicatia Monese

• Puteți atașa un card contului Monese. Cardul se emite contra sumei de 5 euro.
• Puteți retrage bani din PayPal în contul Monese fără să se mai aplice comision la retragere. În mod normal, dacă aveți card la una din băncile din România, se percepe un comision de retragere de 2 euro (ceea ce înseamnă 200 de euro dacă realizați 100 de retrageri într-un an).
• Contul Premium de la Monese costă 4,95 euro/lună, beneficiile fiind că vi se emite card gratis și aveți 6 retrageri fără comision de la bancomat într-o lună.

_______

Dacă preferați să aveți un cont gratis la cele 2 bănci ale internetului, trebuie măcar să plătiți cardul (dacă doriți așa ceva, fiind util în viața de zi cu zi). Prețul unui card este de 26,99 de lei la Revolut și 5 euro la Monese (deci prețul e cam același). Cei de la Revolut au anunțat că puteți comanda chiar și un card metalic, unic în lume. Iar pentru doamne și domnișoare am o veste bună – ele își pot personaliza cardul înainte de a îl comanda și pot alege culoarea roz 😉 .

Sper că aceste informații v-au fost utile, iar dacă aveți întrebări mi le puteți lăsa în comentarii. Eu am cont la ambele bănci ale internetului și vă voi putea răspunde precis, din experiență.

*sursă foto 1: cityam.com

You may also like...

12 Responses

 1. Ion says:

  Cum ai conectat contul de paypal la revolut ca eu nu reușesc Imi zice ca iban nu e corect

  • Alin says:

   Eu folosesc Monese pentru retragerea banilor din Paypal. Am adaugat contul bancar Monese, fac retragerea prin acesta si apoi pot sa retrag de pe cardul Monese atasat contului. E destul de simplu.

 2. Loredana says:

  Sa zicem ca imi fac Revolut, mama mi-l va alimenta in euro din Italia, iar eu voi retrage RON din România; ce comisioane sunt la retragere? Am citit N articole si n-am prea înțeles. Cândva am fost blonda, posibil asta sa fie cauza? 🤔

  • Alin says:

   Din ce stiu eu, nu vei plati nimic daca retragi in RON la noi in tara pentru ca Revolut nu percepe comision la schimb valutar. S-ar putea sa platesti un comision mic pentru ca ii retragi prin bancomat, iar bancile de la noi nu fac gesturi gratis.

  • culae says:

   păi scrie, parcă, ai gratis 200€/lună după care plătești comision. sigur găsești pe situl lor. bănuiesc că nu e mai mult de 1%, ceea ce e infinit mai mult de 0 absolut cu alte bănci (sper că există în Ro bănci care nu iau comision, așa cum sunt o grămadă în Italia, dacă tot vorbeai de…)

 3. Adrian says:

  Am o intrebare careia nu-i gasesc raspuns nicaieri pe internet.
  Ce comision de retragere am la cardul monese (facut un UK) la un bancomat din Romania? Exemplu: am 60£ pe monese si vreau sa retrag de la un bancomat din romania (sunt in Romania acum). Care ar fi comisionul? In UK este de 1£/retragere..aici nu stiu ce sa zic.

  • Alin says:

   Salut. Am facut 2 retrageri de la bancomat BCR in ultimele 2 saptamani folosind card Monese. Banii erau din Paypal si au venit in euro, iar eu am retras lei. La prima retragere de 53.09 Euro, comisionul retragerii din bancomat a fost de 0.27 Euro. La a doua retragere de 31.84 euro, comisionul retragerii din bancomat a fost de 0.16 Euro. Smecheria e sa apesi butonul Fara conversie cand ii retragi.

 4. culae says:

  de unde trag concluzia că la monese nu ai nici o retragere gratuită cum e la revolut: până la 200€/lună gratis

 5. Popescu Liviu says:

  Vad ca a mai pus cineva intrebarea aceasta,cum ai adaugat revolut la paypal si ai retras bani?in ,,compunera” ta ai scris clar ca ai retras bani din Paypal in Revolut(sa citez ce ai scris ,,scriu din experiența personală cu aceste două bănci ale internetului, astfel că informațiile pe care le veți găsi în acest articol sunt cât se poate de precise”),deci in concluzie…..

  • Alin says:

   Salut. In trecut a mers fara probleme sa retrag banii din Paypal cu Revolut. Acum, Paypal nu mai are la suflet Revolut, dar am gasit alta solutie. Am adaugat Monese la Paypal ca metoda de retragere a banilor si totul e in regula. Banii retrasi din Paypal cu Monese ajung in 2 zile. Am adaugat contul iban Monese la Paypal si pana acum sunt multumit.

 6. mihaita says:

  imi poate spune cineva, daca pun coroane daneze si cardu e in lei se converteste automat in lei

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link