Kingdom, serial cu zombi

Kingdom Netflix

Cautam pe Netflix un serial bun si am dat de Kingdom care are actiunea in Coreea medievala, unde intrigile politice intre cele mai puternice clanuri de nobili sunt la ordinea zilei. Ce s-ar intampla daca conducatorul acestei tari ar fi un zombi, pacientul zero asa cum se zice in medicina moderna? L-ai mai tine la putere ca sa iti urmaresti propriile interese sau l-ai decapita si ai alege alt rege. Nu e asa usor cum pare la prima vedere.

Recenzie Kingdom, unul dintre cele mai bune seriale cu zombi de pe Netflix

Pericolul reprezentat de zombi este real in serialul TV Kingdom, dar altceva mi-a atras atentia. Ca si in zilele noastre, lumea era impartita in bogati si saraci, intre nobili si tarani. La un moment dat, se decide ca cel mai bine ar fi sa arda corpurile celor care nu mai erau oameni, ci zombi. Nobilimea se impotriveste si decide ca neamurile lor zombi sa fie ingropate si doar corpurile taranilor zombi sa fie arse. Nobilimea stia ca daca ii ingroapa, e posibil sa iasa iar din pamant, dar asta nu conta. Important era sa nu fie arsi ca restul lumii, ca taranii care erau deja infometati si terorizati de puterea regimului, dar si de atacurile mortilor vii sau zombi.

Kingdom are nota 8.4 pe IMDB si are 2 sezoane, 12 episoade in total si il poti viziona pe Netflix. A fost serialul care m-a tinut cu sufletul la gura pentru felul in care a fost realizat si pentru personajele negative care conteaza enorm in orice film sau serial. Conducatorii din unele zone, in loc sa ia decizii cat mai rapide impotriva acestor zombi, se pierd in decizii formale, de ochii lumii, se lovesc de o birocratie ciudata pentru acea perioada a lumii.

Liderii din aceste zone pun in pericol vietile celor multi si sarmani, dar acestia nu vor fi lasati de izbeliste de printul mostenitor, un om cu coloana vertebrala, cu umor, dar care este foarte practic si ia decizii rapid, in interesul societatii, in incercarea de a proteja pe toata lumea, nu doar pe cei bogati.

M-am saturat de filme de actiune sau seriale cu zombi care se petrec doar in zilele noastre. Kingdom aduce un plus de viata in mlastina acestui univers si o abordare diferita datorita perioadei in care se petrece actiunea, mai precis in 1897. Cel care a facut costumele pentru acest serial cu zombi, merita toti banii.

Pentru ca viata bate filmul si tot vorbim despre un virus care se transmite rapid din cauza oamenilor si deciziilor proaste, cred ca sunteti satui pana peste cap de numaratoarea noilor infectati de coronavirus din Romania. Mai avem putin si o sa vedem la Meteo statistica cu infectati, vindecati etc. Stiu ca virusul exista si este foarte contagios, dar nu trebuie sa traim 24 de ore bombardati cu aceste informatii care nu fac bine romanilor. Asa ca ar fi bine sa cititi, sa faceti sport, sa va uitati la filme sau seriale, iar Kingdom merita atentia voastra.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link