Lumea cartilor thriller

Musso

Guillaume Musso este regele suspansului si autorul a zeci de carti thriller. Prima carte a acestui scriitor francez pe care am citit-o a fost Central Park care m-a tinut cu sufletul la gura pana la final. Dupa acea zi, cumpar orice aparitie noua a lui Musso pentru ca niciodata nu am fost dezamagit de scrierile lui. Cand crezi ca stii ce te asteapta dupa ce dai pagina, autorul cartilor thriller “Maine” sau “Fata din Brooklyn” se joaca cu mintea ta si te duce pe alte cai spre rezolvarea misterului. Nimic din ceea ce pare sau ce crezi tu nu este batut in cuie si actiunea poate lua intorsaturi neasteptate.

Daca esti in cautare de carti online la pret bun, tot ce trebuie sa faci este sa dai search pe internet cu numele autorului si titlul creatiei literare si apoi sa alegi cea mai buna varianta pentru tine ca pret. Sunt unele librarii care ofera transport gratis peste o anumita suma de bani, altele au promotii la 2 carti cumparate, una e gratis, altele au reduceri semnificative care ajung la 50% sau 70% din pretul initial. Un alt avantaj al cartilor cumparate online este ca poti sa alegi repede ce iti doresti doar cu un click rapid. Daca te duci intr-o librarie din orasul tau va trebuie sa cauti minute in sir prin rafturi, chiar daca volumele sunt asezate pe edituri sau gen literar.

Dar sa revenim la Musso si la cartile thriller scrise in ultimii ani. Am un raft plin de romane create de acest scriitor francez, care a trait mult timp in Paris, dar si in New York. Pentru ca imi place sa citesc mult, urmaresc pe Instagram mai multe hashtag-uri cum ar fi books sau booklover si o frantuzoaica pe care o urmaresc pe aceasta retea de socializare a publicat o poza cu noua carte a lui Musso – Un apartament la Paris. De atunci am asteptat cu sufletul la gura aparitia si in limba romana a acestui volum, iar rugile mele au fost ascultate. La unele librarii online trebuie sa faci precomanda, la altele poti sa o cumperi in secunda 2.

Daca nu v-am convins ca trebuie sa cititi cel putin un thriller scris de Musso, va las cu un citat din noua carte – Un apartament la Paris:

Al treilea personaj principal al romanului este chiar apartamentul din arondismentul 6 in care s-au intalnit Madeleine si Gaspard. Cladirea se afla pe aleea Jeanne-Hébuterne, o fundatura inchisa cu o poarta metalica situata chiar in fata restaurantului Chez Dumonet. Din exterior, e un cub din beton armat care iese in evidenta doar prin caramizile rosii si negre cu aspect de tabla de sah. Deasupra portii troneaza o inscriptie din fier forjat: „Cursum Perficio“ – „Calatoria mea s-a sfarsit” –, totodata denumirea ultimei case in care a locuit Marilyn Monroe. De dincolo de poarta se iveste casa-atelier din anii 1920, perfect restaurata. Se intinde pe trei niveluri, iar in centrul ei vibreaza o insula de vegetatie. Acest spatiu care i-a apartinut celebrului pictor Sean Lorenz este de-a dreptul seducator. 

You may also like...

1 Response

  1. Marius says:

    Util articolul, chiar imi plac recomandarile tale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link