Masina electrica in Romania

masini electrice

E un pas important momentul cand ai cumparat o masina electrica, iar romanii au inceput sa fie deschisi la nou si in 2019 au cumparat mult mai multe masini electrice fata de anul 2018. Daca ai o masina electrica trebuie sa stii sa te adaptezi pentru ca nu mai stai la PECO si bagi benzina in cateva minute. O masina electrica se incarca in 30 de minute sau 60 de minute.

Daca te duci la cumparaturi in centrele comerciale mari, poti lasa masina la incarcat 30 de minute in timp ce iti faci cumparaturile linistit. Te uiti la ce sortimente de bere au mai aparut, gaseti o reducere iumporttanta la carnea de porc, alegi niste dulciuri pentru cei mici. Cu cat coada este mai mare la Kaufland sau Carrefour, cu atat se va incarca masina ta mai mult.

Masina electrica in Romania – avantaje si dezavantaje

Pe termen lung esti pe plus daca optezi pentru masini electrice. Statul roman ofera eco-bonusuri importante daca iti cumperi o masina electrica, iar pe termen lung ai de castigat pentru ca nu mai dai bani pe benzina sau motorina. Incarcarea la statiile electrice din Romania este gratuita, cel putin la ora cand scriu acest articol. Nu stiu cat va tine acest avantaj, dar pana acum este unul important. Impozitul anual este mai mic pentru acest tip de masini, iar daca esti calculat, asta e viitorul.

Masinile electrice au parcare gratuita in marile orase. Sunt sigur ca ati fost sa vizitati Romania si in orase ca Bucuresti, Sibiu, Brasov etc gasesti greu un loc de parcare. In plus, in Romania sunt peste 400 de statii de incarcare si nu o sa ramai pe drumuri.

Masinile electrice sunt construite pentru eficienta nu pentru viteza si la drum lung trebuie sa ai rabdare. Daca pleci de la Bucuresti la Arad, va trebui sa te opresti 30 de minute la o statie de incarcare, dar poti sta relaxat pe internet sau pe anumite jocuri online. Altii prefera sa navigheze pe Youtube sau sa intre pe retele de socializare ca sa mai zambeasca putin.

Exista masini electrice pentru toate buzunarele, unele mai ieftine, altele mai scumpe, dar daca te intereseaza mediul si nu mai vrei sa mai vezi in trafic masini care scot pe teava de esapament un fum negru infernal, stii ce ai de facut. Schimbarea in bine vine de la fiecare dintre noi prin gesturi mici sau mari.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link