Black Friday – magazinele umfla preturile

black friday

Multe magazine online umfla preturile inainte de Black Friday si astea nu sunt vorbe in vant. Campaniile de reduceri nu respecta legislatia asa cum anunta Consiliul Concurentei. De Black Friday, pretul de referinta a fost crescut sau mentinut artificial in ultimii ani si va fi la fel si in 2020.

E simplu sa verifici pretul unui telefon mobil, TV, Laptop sau ce iti mai doresti tu. Fa o poza cu cateva luni inainte de Black Friday si apoi compari preturile. O alta metoda este sa verifici prin site-uri de genul compari.ro si acolo apar reducerile pe bune.

Inca din 2018 sau chiar 2014, magazinele umflau preturile la anumite produse de Black Friday, iar Consilul Concurentei le-a prins cu mana in sac, dar nu a luat masuri dure in aceasta privinta.

“Această practică, de a creşte sau de a menţine artificial preţul de referinţă în cadrul promoţiilor (exmplu Black Friday), creează consumatorilor impresia că beneficiază de o reducere mai mare decât este în realitate. De fapt, consumatorii plătesc un preţ apropiat celui din afara campaniei, ceea ce poate constitui o încălcare a legislaţiei în domeniu”, a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Alte manevre facute de magazinele mari de Black Friday

Daca sunt reduceri importante, magazinul incearca sa te pacaleasca. Altex incearca sa inceapa Black Friday inainte sa faca Emag aceste reduceri importante si astfel sa ii ia din clienti.

Hai sa va povestesc ce mi s-a intamplat acum o saptamana cand am fost la Altex cu un prieten. Acesta dorea sa isi cumpere o masina de calcat pentru ca era timpul sa o schimbe pe cea veche. Gaseste o reducere importanta de vreo 40% la o masina de calcat si il cheama pe unul din angajatii de la Altex sa ii confirme reducerea si pretul final.

Angajatul ii spune ca reducerea este doar la masina de calcat roz, nu la cea albastra care era acelasi model. L-am intrebat daca poate raspunde clar. Cele 2 masini sunt acelasi model? Omul a zis ca da, dar reducerea este doar la cea roz, desi nu era precizat nicaieri acest lucru.

Prietenul meu renunta la masina de spalat si cauta o masina de tuns care e indicata in vremuri de pandemie. Gaseste una la vreo 200 de lei care avea o baterie buna si tot ce trebuie ca sa iti aranjezi freza sau barba. Vorbeste cu acelasi angajat si cand ajunge la casa, pretul era de 400 de lei. L-am intrebat cum vine asta?

Raspunsul a fost ca pretul de 200 lei era la alta masina de tuns, iar cea din mana prietenului meu nu avea pretul afisat, desi era la raft. Daca prietenul meu platea cu un card bancar si nu se mai uita la bon, isi lua teapa.

Nu toate magazinele au reduceri ca niste glume proaste spuse in fata blocului. Emag chiar are un Black Friday serios, dar sunt putine produse reduse si prea multi clienti cu viteza internetului buna care sunt cu un pas inaintea ta.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link