Purtati masca de protectie! Se recomanda in Dambovita

masca de protectie

Comitetul pentru Situatii de Urgenta Dambovita a adoptat pe 8 aprilie 2020 o hotarare prin care se recomanda sa purtati masca de protectie daca iesiti la cumparaturi, spre locul de munca sau in orice situatie care reprezinta o urgenta. Ar fi bine sa faceti rost de o masca chirurgicala pentru ca este cea mai buna in situatia data, dar daca nu aveti, puteti sa folositi o esarfa cum poarta motociclistii, un fular cum poarta nebunii din galeriile echipelor de fotbal sau orice altceva.

De ce e bine sa purtati masca de protectie daca va duceti la cumparaturi?

Chiar daca nu aveti simptome de coronavirus, nu puteti sa stiti daca sunteti bolnav sau nu. Puteti sa fiti purtator, iar daca aveti masca de protectie, ii protejati pe vecinii vostri, pe prietenii din cartier, chiar si pe casieritele de la Mega Image, Kaufland, Lidl sau pe unde mai faceti voi cumparaturi.

Stiu ca mastile de protectie chirurgicale nu se gasesc la farmacii si cine are deja inseamna ca are cunostinte prin sistemul sanitar pentru ca asa merg lucrurile in Romania. Puteti sa va faceti o masca de protectie dintr-un tricou asa cum a reusit Natalia in acest videoclip.

Inca un sfat prietenesc. A iesit soarele si vom avea parte de vreme buna in aprilie si mai, iar daca iesiti la cumparaturi si aveti masca si manusi, sa purtati si ochelari de soare. Ochelarii de soare va protejeaza ochii in fara picaturilor de saliva unde se ascunde coronavirusul. Acest virus nenorocit poate intra in corp prin gura, nas sau ochi. Asa ca daca va protejati toate aceste zone, veti sta linistiti.

Asta nu inseamna ca trebuie sa va inghesuiti la coada la cumparaturi. Masca nu protejeaza 100% asa ca ar fi bine sa stati la distanta de 2 metri de alt cetatean al judetului Dambovita. Nu poti sa stii cine este infectat sau nu, asa ca ar fi bine sa luati toate masurile de protectie si de distantare sociala.

De fiecare data cand ajungeti acasa sa va spalati pe maini, sa stergeti cu servetele dezinfectante cumparaturile, mai ales sticlele de apa plata sau suc. Incercati sa nu va atingeti fata cand sunteti in Mega sau la Kaufland, sa nu mai dati mana cu nimeni, chiar daca sunt prieteni cu vechime. Nu va duceti la parinti in perioada urmatoare pentru ca ei sunt cei mai vulnerabili in fata coronavirusului, chiar daca urmeaza una dintre cele mai mari sarbatori crestine.

Stiu ca nu e usor sa stam in izolare saptamani la rand, dar avem internet, HBO, Netflix, jocuri pe telefonul mobil, video call. O sa trecem cu bine si peste perioada asta. Mai bine izolat decat intubat. Stiti bine ca la Targoviste a fost capat de linie pentru Ceausescu, asa va fi si cu acest virus daca stam in apartamente sau la casa in curte. Aveti grija de voi si fiti responsabili!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link