SUA, Canada și Mexic vor organiza Cupa Mondială din 2026

cupa mondiala

Această veste vine la fix pentru americanii care iubesc fotbalul internațional. SUA a ratat Campionatul Mondial de fotbal din Rusia și au apărut deja schimbări la nivel înalt. Antrenorul Bruce Arena și-a dat demisia după ratarea calificării, iar președintele Federației de fotbal din Statele Unite nu va mai candida la un nou mandat. Dave Sarachan, antrenorul interimar al echipei de fotbal al SUA, a oferit șanse jucătorilor tineri Pulisic, McKennie, Weah, Sargent, Steffen, Robinson. Iar rezultatele pozitive au început să apară. SUA a făcut 1-1 cu Franța într-un amical acum câteva zile. Iar Franța a jucat cu cel mai bun 11 pentru că se pregătește pentru Cupa Mondială din Rusia.

Nu a mai existat un Campionat Mondial de fotbal care să fie găzduit de 3 țări. Se pare că meciurilor vor fi împărțite astfel: 60 se vor juca în SUA, 10 în Canada și 10 în Mexic. Va fi un foarte interesant de văzut aceste meciuri care se vor disputa la mii de kilometri unul de altul. E ca și când s-ar organiza un Mondial în Europa și s-ar juca în fiecare țară. Și asta nu e un lucru rău. Orașele unde se vor disputa meciurile de la Mondiale din 2026 sunt în poza de mai sus.

Cred că SUA, Canada și Mexic vor primi dreptul de a juca la Cupa Mondială din 2026 fără calificări, la fel cum au primit Japonia și Correa de Sud în 2002. În plus, la Campionatul Mondial se vor califica 48 de echipe, cu mult mai multe decât până acum. La Mondialul din Rusia sunt 32 de echipe participante. Așa ca e loc pentru cele 3 țări organizatoare. Poate în 2026 o să avem și noi Naționala României calificată, mai ales că noi am avut noroc pe pământ american, vezi Cupa Mondiala din 1994 unde România a făcut senzatie învingând Columbia și Argentina, iar Maradona plângea în tribune.

Sursa poza siteul oficial FIFA

You may also like...

1 Response

  1. 20/06/2018

    […] cauți așa ceva sau să întrebi prietenii apropiați dacă sunt în căutare de Panini stickers FIFA World Cup. În general, colecționarii au peste 30 de ani și vor să retrăiască momentele unice din […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link