Toata Italia este in carantina

carantina in Italia

Giuseppe Conte, Prim-ministrul Italiei a decis ca toata Italia sa intre in carantina. Se incearca incetinirea raspandirii acestui virus pentru ca au aparut doctori italieni in mediul online care au spus ca nu mai au paturi libere la reanimare. In zona Lombardia sunt cei mai multi bolnavi, iar numarul celor care au pasit in lumea umbrelor doar din aceasta zona a ajuns la 333.

Numarul celor care au decedat din cauza coronavirusului in Italia a ajuns la 463. Dupa China, Italia este a doua tara din lume care are un numar foarte mare de oameni bolnavi, dar si de pacienti care au pierdut lupta cu aceasta boala. Nu este de gluma si cea mai simpla metoda de evitare a acestei boli este sa stai in casa. Iesi doar daca trebuie sa te duci la munca, dupa mancare sau medicamente. Nimeni nu va iesi din Italia sau va intra fara o justificare clara.

Fotbalul este foarte important in Italia si in weekend s-a disputat derby-ul dintre Juventus si Inter, castigat de echipa din care face parte si Cristiano Ronaldo cu scorul de 2-0. Lupta pentru titlul de campioana se da intre Juventus, Inter si Lazio, ultima fiind surpriza placuta a acestui sezon. Toate meciurile din fotbalul italian au fost supendate pana la inceputul lunii aprilie.

Stiri despre coronavirus din intreaga lume

In Romania, incepand de miercuri se inchid scolile si gradinitele pana pe 22 martie 2020. Unii parinti au strambat din nas pentru ca nu au cu cine sa lase copiii. Ar prefera sa ii lase prada coronavirus-ului decat sa isi ia concediu o saptamana si sa stea cu cei mici acasa. Unele gradinitie private au declarat ca nu inchid portile, dar patronii risca dosar penal.

Romanii care iau asemenea decizii proaste ne pun pe toti in pericol, dar in special pe cei mici care vor transmite virusul la bunici. Poti sa stai in carantina fara sa dea Guvernul Romaniei vreo lege, poti sa stai o saptamana fara plimbari prin Mall sau fara o iesire in un club cu prietenii.

In Franta, numarul mortilor a ajuns la 25, dar se pare ca acest virus nu iarta pe nimeni indiferent cat de multi bani are sau ce functie importanta ocupa. Ministrul francez al Culturii, Franck Riester, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus. Numarul parlamentarilor francezi infectati cu acest Covid-19 a ajuns la 5.

E timpul si pentru cateva vesti bune. 70% din bolnavii infectati din China s-au vindecat, iar asta nu o spune propaganda comunista care aplica cenzura non-stop, ci Organizatia Mondiala a Sanatatii. CNN a confirmat aceasta stire. Orice epidemie are o crestera rapida, se atinge un varf statistic al infectatilor si apoi urmeaza o descrestere, iar in China numarul infectatilor a inceput sa scada.

In Israel, orice persoana care intra in tara este pusa in carantina. Nu conteaza din ce tara vine, daca este bogat, daca are vreo functie importanta sau este un sportiv cunoscut. Conducatorii acestei tari stiu sa faca fata multor crize diferite si au experienta in astfel de situatii. Cei care traiesc in Israel sunt disciplinati si stiu ca politicienii sunt aproape de popor, iar deciziile luate sunt pentru binele lor.

Andrzej Duda, presedintele Poloniei, si-a anulat toate mitingurile electorale din cauza Covid-19. Succesul pe plan politic nu trebuie pus pe primul plan, ci sanatatea polonezilor. In Italia s-au luat masuri tarziu pentru evitarea raspandirii acestui virus, dar presedintele Poloniei este constient ca adunarile publice reprezinta cel mai mare rau posibil in conditiile date.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link