Vaccin anti-covid si birocratia din Romania

vaccin anti-covid

M-am inscris pe platforma de programare pentru vaccin anti-covid, de curiozitate. Mi-am introdus date, activat contul, toate bune.
Si zic: hai sa-mi activez si semnatura electronica, ca doar suntem in 2020, nu?!

Descarc formularul, il semnez cu Adobe Sign si, ce sa vezi?! E nevoie sa fie semnat de unul dintre prestatorii calificati.
Zic, fie, merg sa iau un certificat de acolo. Aici mi s-a rupt filmul. Un asemenea certificat costa cateva zeci de euro pe an.

Lupta anti-covid si birocratia din Romania

Pai si cum e gratuit vaccinul? Daca mie, specialist in IT imi da cu virgula platforma asta, atunci ce faci cu persoanele fie in varsta, fie fara cunostinte tehnice? N-am timp si chef de asa ceva. Fac mega valva cu acest vaccin, dar nu-s in stare sa faca o strategie bine pusa la punct.
Las mai joc mesajul de pe platforma, in legatura cu semnatura digitala, poate ma lamureste cineva:

Toate documentele încărcate pe Platforma națională de programare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 trebuie să fie asumate prin semnarea fiecăruia cu un certificat digital calificat deținut de utilizator.
Certificatele calificate pentru semnătură electronică sunt cele emise de către prestatorii calificați de servicii de încredere.

Lista prestatorilor calificați de servicii de încredere în România: AlfaTrust Certification S.A., Centrul de Calcul S.A., Certsign S.A., DigiSign S.A., Trans Sped S.R.L., Namirial S.R.L., Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Articol scris de Alex Spataru care spera inca in digitalizarea Romaniei, desi acum birocratia este ridicata la rang de arta de toti cei care sunt sau au fost la conducere in aceasta tara.

You may also like...

2 Responses

  1. bConnected says:

    Tipic pentru Romania. Ne meritam soarta
    Oricum, felicitari pentru articol.

    • Alin says:

      Birocraţia românească limiteaza initiative si e un mecanism greoi, leneş, cu multe verigi inutile, pus în slujba contribuabilului pentru ,,rezolvarea’’ problemelor acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link