Restrictii de la 1 August impuse de Guvern

restrictii impuse de Guvern

Ne asteapta restrictii noi impuse de Guvernul Romaniei de la 1 August in lupta cu acest coronavirus. Credeam ca, dupa ce am stat aproape 2 luni in izolare si multi dintre noi am respectat aceste reguli si nu am iesit in lume fara un motiv bine intemeiat, vom avea parte de mai multa libertate de miscare. Situatia nu e roz in tara si se pare ca se impun noi restrictii pentru romani.

Restrictii impuse de Guvernul Romaniei de la 1 August 2020

Masca de protectie devine obligatorie si in spatiile deschise de la inceputul lunii August. Daca pana acum trebuia sa porti masca in spatii inchise, de exemplu cand te duceai la cumparaturi la Mega, Kaufland, Penny sau la farmacie, de luna viitoare lucrurile se schimba. O sa purtam masca de protectie si in spatiile deschise, dar aceasta decizie depinde de fiecare judet in parte. Persoanele care practica activitati fizice intense nu sunt obligate sa poarte masca, le fel si copiii mai mici de 5 ani.

Interzicerea comercializarii si consumului produselor alimentare si bauturilor alcoolice si nealcoolice la terase, cluburi, hoteluri in intervalul orar 23.00 – 06.00. Se incearca cu aceasta decizie sa elimine aglomerarile in cluburile de pe litoralul Marii Negre. O masura mai buna din partea autoritatilor ar fi sa inchida localul respectiv daca a incalcat legea, nu sa pedepseasca toti patronii de terase si restaurante din Romania. Daca vecinul meu face o fapta penala, el este pedepsit de lege, nu aresteaza Politia tot blocul sau tot cartierul. Fiecare raspunde pentru vorbele si faptele lui si asta e valabil si pentru patronii de cluburi.

Casele de pariuri de la colt de strada si cazinourile vor fi inchise in intervalul orar 23.00 – 06.00. Sunt pariori romani care joaca des la pacanele, mai ales noaptea. Acestia vor trebui sa isi schimbe stilul de viata si sa gaseasca alt viciu pe timpul noptii.

Daca sunteti la plaja la mare sau la piscina la voi in oras, nu aveti voie sa stati la o distanta mai mica de 2 metri unul de altul. Daca sunteti din aceeasi familie, aveti voie. Aici ma refer la prosoape sau sezlonguri. Romanii stau unii peste altii la mare pe nisip, majoritatea pe prosoape unul langa altul. Unul din motive este si pretul mare pentru un sezlong practicat de cei care lauda turismul romanesc.

Aceste restrictii vor intra in vigoare de la 1 August 2020, asa a anuntat Comitetul National pentru Situatii de Urgenta.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link