Mainz a avut un procent perfect de suturi pe poarta transformate in goluri

Mainz

Mainz a invins-o pe Freiburg cu 5-0, dupa exact 5 suturi pe poarta, dar sa nu va ganditi ca a dominat partida. Freiburg a avut posesie de 71%, suturi spre poarta 17, 5 suturi pe poarta si 7 cornere. In acel meci, jucatorul de la Mainz, Jean Philippe Mateta a marcat 3 goluri in minutele 25, 33 si 77, iar celelalte 2 goluri au fost reusite de Karim Onisiwo si Jean-Paul Boetius.

Mainz a avut 5 suturi pe poarta toate transformate in goluri, 29% posesie a balonului rotund, 9 suturi spre poarta si doar 2 cornere. Asta dovedeste inca o data ca statistica posesiei nu are nicio valoare in anumite meciuri de fotbal. Si ca sa fie surpriza si mai mare, Freiburg a facut egal etapa trecuta cu Bayern Munchen, cea mai buna echipa din Germania de ani de zile care castiga titluri de campioana pe banda rulanta.

Din 2004 pana acum, nicio echipa din Bundesliga nu a castigat un meci de fotbal cu 5-0 cu posesie sub 30% si asta nu o spun eu, ci OptaFranz unul dintre cele mai importante siteuri de statistica fotbalistica din lume. OptaFranz din care face parte OptaStats, care are in baza de date peste 1000 de campionate de fotbal din lume si peste 200.000 de meciuri de fotbal acoperite.

Imi aduc aminte de un meci jucat de Barcelona in Champions League, pe terenul lui Celtic, iar catalanii au avut posesie 89% si tot au pierdut meciul. Fotbalul se joaca pe goluri, nu pe posesie sau ocazii mari ratate. Daca se juca pe posesie sau bare, eram cel mai bun parior in viata.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link