Apple Watch 6 merita banii?

apple watch 6

Un model Apple Watch 6 costa intre 1800 lei si 4500 lei, poate si mai mult. Depinde ce iti doresti mai mult de la un ceas inteligent. Unii spun ca pretul este prea mare pentru un ceas inteligent, altii zic ca daca vrei calitate si ultimele aparitii in domeniu, bagi mana adanc in buzunar. Eu am 2 telefoane mobile, iPhone si Samsung, iar fiecare in parte are plusuri si minusuri. Nu o sa laud excesiv Apple Watch 6 in acest articol, dar o sa va prezint noile optiuni ale acestui ceas inteligent?

Ce aduce in plus Apple Watch 6 fata de generatiile trecute de ceasuri smart?

Apple Watch 6 are un senzor care masoara nivelul oxigenului din sange. In aceste vremuri de pandemie, daca iti scade oxigenul din sange, inseamna ca plamanii nu mai lucreaza la capacitate maxima, iar una din cauze poate fi infectia cu acest coronavirus. Apple a anuntat un parteneriat cu Universitatea din Seattle pentru a analiza daca datele nivelului de oxigen din sange pot fi un indiciu in cazurile Covid.

Au fost cazuri in care acest ceas inteligent a salvat viata unor oameni. In cazul unei persoane bolnave, senzorul ceasului a detectat un puls marit si a alertat serviciile medicale. A fost o intamplare cu final fericit, iar faptul ca un ceas Apple poate transmite intr-o secunda un apel catre Salvare, e un pas inainte pentru sanatatea noastra.

Aceasta optiune este binevenita pentru parintii si bunicii nostri care in sufletul lor sunt inca tineri, dar corpul lor incepe sa cedeze usor, usor.

Bateria este foarte importanta pentru un telefon mobil de ultima generatie, dar si pentru Apple Watch 6. Bateria ultimului model de ceas inteligent este mai mare decat bateria ceasurilor din seria 5 realizate de Apple. Nu suport sa incarc des mobilul sau ceasul smart si imi doresc sa imi ajunga bateria toata ziua. Asta a fost motivul inlocuirii un iPhone vechi cu ultima generatie de la Samsung. Bateria se deterioreaza in timp, chiar daca nu il folosesti, iar eu sunt satul sa umblu cu baterii externe la mine.

Apple Watch 6 are si un cronometru cand te speli pe maini si te anunta cand te grabesti si nu te-ai spalat cum trebuie, intr-un anumit interval. E important in aceste vremuri sa evitam spatiile aglomerate, sa purtam masca la cumparaturi si in orice spatiu inchis, sa evitaam sa ne atingem fata si sa mergem mai rar cu liftul ca sa nu atingem butoanele de urcare sau coborarare. Spalatul pe maini este o forma de lupta impotriva coronavirusului si aceasta actiune ar trebui sa o facem cu serios, nu la misto.

Pana acum nu aveam un Apple Watch de culoare rosie, dar lucrurile s-au schimbat in bine. Poti sa cumperi acum un ceas inteligent care nu are culoarea alba sau neagra, ca toata lumea.

Ma asteptam insa la mai multe optiuni care sa te faca sa ramai cu gura cascata, dar seria 6 de la Apple Watch se aseamana mult cu seria 5. In aceste momente, Xioami si alte firme mai mici inoveaza o data la 6 luni si vin cu ceva nou, nemaintalnit pana in acel moment. Lumea nu mai arunca bani pe ultimul model de iPhone sau Samsung, mai ales acum in plina pandemie, pentru ca poti cumpara ceva de calitate si cu 1500 de lei, cum e cazul telefonului mobil Samsung A51 care se vinde cel mai bine dintre toate modelele Samsung.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share via
Copy link